Topkwaliteit!

De begeleiding was perfect. Jerome heeft duidelijk veel training ervaring en kan de dingen zeer helder en duidelijk overbrengen. Jerome draagt echt het weekend op zeer prettige wijze. De retraite werd gegeven op een toplocatie, in een heerlijke landelijke rust. Je ziet de liefde van Sjoerd voor zijn accommodatie in de kleinste details. De maaltijden waren voortreffelijk en zeer gevarieerd!

Ik heb dit vipassana weekend ervaren als verdiepend. Ik was helemaal los van het dagelijkse leven. De rust en de scherpte van aandacht tijdens het weekend heb ik nog nooit zo intens ervaren.

De eerste vier dagen na het weekend bleef de aandachtigheid nog sterk aanwezig. Kleine dingen waren nu ineens heel waardevol. Ik kon zelfs niet eens achteloos een druif in mijn mond stoppen terwijl ik iets aan het doen was. Ik vond dat zo zonde van de druif, dat ik daarna uit bij elke druif die ik at, alle activiteiten staakte om alle aandacht aan het eten van de druif te schenken. Het aardige was dat dit niet uit discipline gebeurde, maar uit een pure natuurlijke impuls. Zoals dat gaat in het leven ebde de verhoogde aandachtigheid na een dag of vier langzaam weg. Mijn dagelijkse meditaties konden dat niet tegenhouden. Ik ben in ieder geval een ervaring rijker en dat motiveert enorm.

Ga zo door!

 

ManBedrijfskundig adviseur/projectmanager