Top-menu

Jerome Stoel

jerome-stoel

Jerome Stoel (1967) begeleidt vipassana retraites, mindfulness trainingen, coaching en therapie voor mensen die innerlijke rust en geluk willen bereiken. Hij werkt sinds 2003 zelfstandig als trainer, coach en therapeut, zowel met groepen als met individuen. Hij heeft de eerste 10 jaar gewerkt als NLP trainer en werkt sinds 2013 als Mindfulness MBSR trainer.

Daarnaast heeft hij sinds 2009 een praktijk in persoonlijke coaching, somatic experiencing, neurofeedback-therapie en voedings-interventies. Vanuit deze praktijk werkt hij met uiteenlopende vraagstukken zoals depressie, trauma/angst, burnout, concentratie-problemen, etc. Zijn specialisatie ligt op de behandeling en herstel van trauma, o.a. ontstaan na fysiek, psychologisch of emotioneel misbruik.

Jerome beoefent sinds 2004 boeddhistische meditatie. In 2009 kwam hij voor het eerst serieus in aanraking met vipassana (mindfulness) meditatie. Eerst in België en later in zuid-oost Azië.

Zijn passie ligt in het integreren van de oorspronkelijke boeddhistische leer in de huidige westerse wetenschap. Daarom bied hij naast retraites ook (mindfulness) trainingen aan en past hij de laatste inzichten toe van de neuropsychologie (neurofeedback, bio-feedback, voeding en lichaamswerk).

Ik geloof dat je pas tot volledige ontplooiing zult komen wanneer je je veilig en geborgen voelt. Veiligheid komt voort uit mildheid, overzicht en transparantie. Ik geloof daarnaast dat groei ook (enthousiaste) inspanning vraagt. Je kunt daarom een milde benadering van mij verwachten met een duidelijk kader, waarbinnen ik jouw inzet verwacht om je optimaal te ontwikkelen. In verbinding met jou voel ik me gedurende het proces soms net zo kwetsbaar als jijzelf. In plaats van dit te onderdrukken, gebruik ik dit juist als ondersteuning voor het proces. Dit creëert een mens-mens contact waarbinnen je jezelf kunt zijn en kunt groeien. De gunstige effecten daarvan kunnen in ieder aspect van je leven merkbaar zijn: je gaat met meer energie je dromen achterna, je relaties zijn warmer en inspirerender, en je bent beter in staat om in iedere situatie jezelf te zijn.

Opleidingen en ervaring

  • Mindfulness MBSR trainer – In de periode van 2013 – 2017 heb ik de volledige mindfulness MBSR / MBCT trainersopleiding doorlopen bij het Centrum voor Mindfulness. Dit geeft mij een categorie 1 lidmaatschap bij de beroepsvereniging VMBN waardoor mijn trainingen worden vergoed door verzekeraars lees meer over vergoedingen.
  • Somatic Experiencing practitioner – Ik volg deze 3-jarige opleiding in lichaamsgerichte traumabehandeling bij SEN sinds 2016. Ik gebruik het sindsdien toe in mijn coach-praktijk voor mensen die te maken hebben gehad met psychologisch, emotioneel of lichamelijk misbruik.
  • Gecertificeerd Neurofeedback therapeut – Neurofeedback traint de hersenen om beter te functioneren waardoor klachten en symptomen verminderen en soms zelfs verdwijnen. Deze opleiding heb ik bij NCH gevolgd van 2008 – 2010. Sinds het afronden van de opleiding pas ik het toe in mijn praktijk. Ik heb de eerste twee jaar in opdracht van UWV ziektewet gewerkt. De mensen die ik zag waren mensen in de met ernstige mentaal/emotionele problemen, zoals burn out, trauma, depressie, angst, etc. Toen UWV zijn budgetten veranderde en dit soort interventies schrapte ben ik met dezelfde doelgroepen blijven werken in mijn praktijk.
  • Internationaal gecertificeerd NLP trainer – NLP is een methode die leidt tot inzicht en verandering met meer persoonlijke effectiviteit, flexibele communicatie en veranderingen in denken en doen. In Nederland heb ik de opleiding bij Linn, bij Arcturus in België en in Engeland bij Performance Partnership. Na mijn certificering ben ik van 2003 – 2013 eigenaar geweest van Mindfactory, een instituut in NLP opleidingen. Hierin leidde ik gemiddeld 6 groepen per jaar op tot NLP practitioner, master practitioner en postmaster practitioner.
  • Transpersoonlijk coach en counseler – Deze tweejarig opleiding heb ik van in België gevolgd bij Arcturus. Hierna heb ik twee jaar geassisteerd en daarna nog een kopjaar gevolgd. Dit is een zeer brede verdiepingsopleiding postmaster NLP waarin ontwikkelingspsychologie, Spiral Dynamics en NLP centraal staan.
  • PNEI (Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie) – PNEI is de medische wetenschap die relaties onderzoekt en verbanden legt tussen o.a. brein, zenuwstelsel, immuunsysteem en hormonen. Ik heb deze opleiding gevolgd in 2011 bij Cell Care en pas deze kennis toe in mijn praktijk, voornamelijk in combinatie met neurofeedback therapie.
  • En vak-trainingen en workshop op gebied van: Bio-feedback (hartcoherentie), Systemisch werk (familie-opstellingen) als onderdeel van de TCC opleiding, EMDR, Transactionele analyse, Hypnotherapie, Medische basiskennis, Quantum Psychologie, Tantra, Emotioneel Lichaamswerk, etc.

Als je graag meer wilt lezen over mijn professionele kennis en ervaring en referenties, breng dan een bezoek aan mijn Linkedin profiel.

Eigen ontwikkeling

Het is mijn overtuiging wijsheid en liefde voortkomen uit kennis én doorleefde ervaring. Daarom blijf ik werken aan mijn eigen ontwikkeling door studie, het volgen van retraites, trainingen en coaching. Daarnaast neem ik deel aan intervisie en supervisie-bijeenkomsten.

Boeddhistische vorming

De Dhamma (de instructies die de Boeddha gaf voor het bereiken van innerlijke bevrijding) leer je door de ervaring. Ik beoefen consequent mindfulness en vipassana-meditatie, zowel in de formele vorm als in het dagelijks leven. Daarnaast bestudeer ik de Dhamma doormiddel van de boeddhistische geschriften en door de dialoog met mijn leraren. Ook neem ik regelmatig deel aan korte en lange retraites in Europa en Zuidoost-Azië. Ik ben met vipassana meditatie begonnen in de lijn van Sayadaw U Ba Khin uit Birma volgens de methode van S.N. Goenka maar stapte na mijn bezoeken aan Thailand in 2011 0ver op de methode van Mahasi Sayadaw zoals overgedragen door Sayadaw U Pandita in Birma. Hier heb ik ondertussen twee “special retreats” van 60 dagen gevolgd. Ik had het voorrecht de laatste retraite van U Pandita bij te wonen, voor zijn overlijden op 16 April 2016. Ik beschouw hem als mijn belangrijkste leraar van dit moment. Mijn volgende 60-daagse retraite stond gepland voor de winter van 2017/2018. Door privé-omstandigheden is deze niet doorgegaan. De planning is nu om in de winter van 2018/2019, drie maanden te besteden aan retraites in Nepal en Birma.

Je kunt hier mijn verslag lezen van mijn eerste 60 daagse retraite, of hieronder een interview over deze retraite bekijken.

Contact

Wil je contact opnemen, of een afspraak maken? Bel mij dan op (06) 52 30 21 25 of neem hieronder contact met mij op.

 

Comments are closed.
Scroll Up