Het vipassana weekend was rustgevend, soms zwaar en lang. Mooie omgeving. Stilte helpt enorm om me op mezelf te focussen.

Ik kende de principes al, veel was bekend. De metafoor van het tuintje is wel helder, al ben ik niet zo’n tuinierder. Wat bij mij binnenkwam en wat ik veel herhaald heb sinds de retraite is dat alles een begin, een midden en een einde heeft. Voor een notoire vasthouder als ik ben, is dat een goede mantra voor me.

Schitterende locatie. Ben een paar keer buiten het hek geweest, mooi dorp. Verzorging echt uitstekend.

Ik zocht rust in mijn hoofd en heb dat zeker gevonden. De kunst is het in het dagelijks leven vol te blijven houden. Ik probeer dagelijks bij het opstaan te mediteren, maar het lukt gewoon niet altijd. Vind de link naar insight timer een fantastische, omdat er zoveel aanbod is van zowel langere als kortere meditaties

Het is druk op mijn werk, maar ik herinner me nog steeds de rust in mijn hoofd en ga er wel steeds naar terug. Ik noem het verschil altijd: in of uit mezelf zijn. En uit mezelf ben ik dan vooral bezig met werk, anderen etc. Leven vanuit het in mezelf zijn doet me goed, dus ik zal mijn best blijven doen om meditatie in te bouwen in mijn leven. In die zin was het weekend weer een goed startmoment.

JokeOnderwijs, 60 jaar