Top-menu

Vipassana Retraite – 5-daagse Stilte Retraite

5-daagse vipassana retraite Guus Went

Guus Went begeleidt 5-daagse Vipassana-retraites (Mahasi methode) in Kranenburg (Dld.), voor groepen van maximaal 10 deelnemers.

Vorm

In de Mahasi methode worden zittende meditatie, lopende meditatie en dagelijkse activiteiten als alle drie even belangrijk beschouwd. Het is de bedoeling om hierin van het opstaan tot het naar bed gaan heel strikt te zijn. Maar inspanning betaalt zich uit, en je zult in je dagelijks leven oogsten naar wat je in je retraite zaait.

Met het oog op een maximale implementatie van de verworvenheden uit de Vipassana / Mindfulness-retraite in je dagelijkse leven, is het zeer aan te raden minstens één dag na thuiskomst ook vrij te houden. Als voorbereiding op de retraite is het goed om in de voorafgaande dagen je tempo van leven alvast wat terug te draaien.

Programma

Na je aankomst rond 15.30 uur kun je je installeren in je één- of tweepersoonskamer. Je kunt best ook eerder komen, je bagage achterlaten en een wandeling maken door de fraaie omgeving. Om 16.00 uur beginnen we met een algemene inleiding. Om 18.00 uur is er een eenvoudige ontvangst-maaltijd van soep en brood. Om 18.30 uur zijn er begininstructies. Om 19.30 gaat de stilte in en vervolgen we met de eerste meditatiesessie.

Op de tweede t/m de vijfde dag zijn er dagelijks twee maaltijden: ontbijt om 7.00 uur en een warme maaltijd om 12.00 uur. Om 17.30 uur is er bouillon of thee. De hele dag wordt doorgebracht met afwisselend zittende en lopende meditatie. Om 18.00 uur worden er aanvullende Dhamma-instructies gegeven. Daarnaast breng je iedere ochtend in 15 minuten individueel verslag uit van je oefening bij de begeleider.

Op de laatste dag verbreken we om 12.00 uur de stilte. Om 14.00 uur is er een laatste Dhamma-instructie, waarna we om 15.00 uur huiswaarts gaan.

 

Praktische gegevens

 • Data 2018:
  • vrijdag 23 t/m woensdag 28 maart
  • vrijdag 25 t/m woensdag 30 mei
  • vrijdag 13 t/m woensdag 18 juli
  • vrijdag 17 t/m woensdag 22 augustus
  • vrijdag 5 t/m woensdag 10 oktober
 • Tijden: eerste dag 15.30u t/m laatste dag 15.00u
 • Locatie: Rivendel, Hövel 13, 47559 Kranenburg, Duitsland
 • Begeleiding: Deze retraite staat onder leiding van Guus Went. Guus Went beoefent de Dhamma sinds 1980. Omdat hij onmiddellijk daar-en-toen de goede werking ervaarde, heeft hij altijd aan één methode genoeg gehad: Vipassana volgens de Mahasi-instructies. Sinds 2010 beoefent hij jaarlijks een paar maanden in de bakermat van de Mahasi-methode: Bij Panditarama onder wijlen Sayadaw U Pandita in Myanmar (Birma) en bij de Duitser U Vivekananda in Nepal. De rest van het jaar deelt hij zijn ervaringen door het begeleiden van 5- en 10-daagse retraites in Nederland en Engeland.
 • Maximaal aantal deelnemers: 10 personen
 • Kostprijs:
  • tweepersoonskamer € 280,- (+ donatie voor de begeleider)
  • éénpersoonskamer € 332,- (+ donatie voor de begeleider)

Aanmelden

Klik op de knop om je direct aan te melden.

 280,00 332,00 + donatieAanmelden

Meer over de donatie

Achteraf vragen wij een donatie. Dit gebruiken wij voor ons levensonderhoud en om toekomstige retraites mogelijk te maken. Belangrijk is dat wat je geeft, vanuit je hart komt. Voor iedereen, ook voor ons is het een oefening in vrijgevigheid en onvoorwaardelijke dankbaarheid. Dit is waar vipassana meditatie over gaat. De meerwaarde zit in de oefening, die je zelf doet. lees verder


Meer informatie of een optie nemen?

Heb je vragen? Lees dan eerst de veelgestelde vragen en antwoorden via deze link.

Je kunt een optieaanvraag doen via deze link. Ik laat je weten of dit mogelijk is. Tot vijf weken voor de startdatum is een optie van maximaal twee weken mogelijk, van vijf weken tot twee weken voor de startdatum is een optie van maximaal een week mogelijk.

Neem voor meer vrijblijvende informatie contact op via onderstaand formulier (deze mail wordt rechtstreeks verstuurd naar Guus Went.

Wil je jouw email-adres goed controleren? Als dit niet klopt kan ik niet antwoorden.

 

 

Comments are closed.
Scroll Up