Top-menu

Retraite Mystery Painting & Meditatie

Onder begeleiding van Bowinneth Phem en Jerome Stoel

Ben je op zoek naar rust, verstilling, inzicht en heling?

Houden bepaalde thema’s jou bezig (bijv. relatieproblemen, sombere gevoelens, traumatische ervaringen, een laag zelfbeeld, stress, slaapproblemen of burn-out) of heb je geen specifiek thema maar wil je gewoon tot verstilling en zelfinzicht komen?

In deze retraite krijg je meer zelfinzicht door de Boeddhistische Vipassana en Mindfulness Meditatie en Mystery Painting, een intuïtieve en helende manier van schilderen. Je leert bovendien hoe je onder alle omstandigheden beter ontspannen en bij jezelf kan blijven.

Een krachtige combinatie

De unieke combinatie van Meditatie en Mystery Painting brengt de oorzaak van onze onheilzame gewoontepatronen aan het licht. We worden ons bewust van de oorsprong van onze automatische reacties. Dit proces van bewustwording kalmeert ze en zuivert ze. Zo komen we in een setting waarin we bevrijd worden van onze verhalen waarin we vaak verstrikt raken.

Meer over Mystery Painting

Mystery Painting begint met meditatie. Zo kom je in verbinding met jouw ademstroom door je lichaam. Van daaruit begin je met het schilderen van ‘ademlijnen’. Uiteindelijk ontstaat hieruit een kleurrijke schildering, jouw eigen innerlijke verhaal van dat moment.

Mystery Painting heeft een duidelijke opbouw, en daarbinnen is oneindig veel ruimte om te experimenteren, te onderzoeken en jezelf tot expressie te brengen. Er is geen schilderervaring nodig.

Meer over meditatie

Vipassana en mindfulness meditatie is zelf-onderzoek. In plaats van dat we onze blik naar buiten richten, richten we deze nu naar binnen. Hierin ontmoeten we wat er in onszelf aanwezig is. Dit nodigt ons uit onze ware natuur te ontdekken die er één is van vreugde, geluk en sereniteit.

Deze retraite nodigt je uit in een transformatie- en bewustwordingsproces. Het helpt ons de diepere lagen van onze geest te ontdekken en verder te laten ontvouwen. Onbewuste patronen worden zichtbaar. Op een speelse manier kom je in contact met de bron van creativiteit in jezelf en met je eigen authenticiteit.

Wat kan je verwachten?

In deze retraite staat jouw individuele proces centraal en ook het groepsproces is belangrijk.

Wij zullen diverse oefeningen aanreiken, afgestemd op wat jij nodig hebt en op wat zich aandient vanuit de groep, zoals meditatieve oefeningen, lichaamswerk en het in vertrouwen delen van inzichten met de groep.

We zullen met alle zorg en toewijding een serene sfeer creëren, o.a door passende muzikale klanken. We zitten veel op de grond, maar als je liever op een stoel zit is dat geen probleem.

Begeleiding

Jerome Stoel (1967) geeft sinds 2003 trainingen, coaching en therapie.
Op dit moment is hij actief als Somatic Experiencing Practitioner (lichaamsgerichte traumatherapie) en mindfulness MBSR trainer. Hiernaast organiseert hij Vipassana stilte retraites lees meer

Bowinneth Phem (1974) is psycholoog. Zij werkt sinds 2010 vanuit haar Praktijk De Regenboogvlieger. Bowinneth beoefent al jaren Mystery Painting en maakt hier bij haar werk veel gebruik van lees meer

Praktische gegevens

 • Locatie: Milonga, Le Coq Banni, Frankrijk 02140 Jeantes Frankrijk. In het Franse heuvellandschap, dichtbij de Belgische grens, ligt het gehucht Le Coq Banni. Hier vind je Milonga, een fijn huis omringd door een grote tuin, direct grenzend aan het bos.
 •  Datum: 25 t/m 28 april verplaatst
 • Nieuwe datum: 5 t/m 8 september 2019
 • Tijden: donderdagmiddag 15.00u t/m zondag na de lunch
 • Begeleiding: Bowinneth Phem en Jerome Stoel
 • Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 15 personen
 • Prijzen:
  • Deelname retraite € 250,- (na 4 april € 330,-)
  • Arrangement overnachtingen incl. alle maaltijden (rechtstreeks te boeken bij Milonga):
   • € 280,- o.b.v. twee/driepersoonskamer,
   • € 360,- o.b.v. eenpersoonskamer,
   • Wettelijke eenmalige bijdrage: € 15,- (t.b.v. lidmaatschap stichting)

*Het minimum aantal deelnemers is 10; maximaal 15. Bij minder dan 10 deelnemers kan de retraite geannuleerd worden en zal het volledige bedrag aan je worden teruggestort.

De reis naar de locatie dien je zelf te organiseren. Mocht je geen eigen vervoer hebben of vanuit milieu-oogpunt graag carpoolen, laat het ons weten, dan kijken wij of je met iemand mee kunt rijden.

Aanmelden

Klik op de knop om je direct aan te melden.

Ik wil mij aanmelden

Routebeschrijving en andere info over de locatie:
Milonga, Le Coq Banni 02140 Jeantes Frankrijk
Website: http://www.milongafrankrijk.info


Meer informatie of een optie nemen?

Je kunt een optieaanvraag doen via deze link. Ik laat je weten of dit mogelijk is. Tot drie weken voor de startdatum is een optie van maximaal een week mogelijk.

Neem voor meer vrijblijvende informatie contact op via onderstaand formulier. Of bel met 0341 239 018.

Wil je jouw email-adres goed controleren? Als dit niet klopt kan ik niet antwoorden.

 

Comments are closed.
Naar boven