Retraite Mystery Painting en Meditatie

Relaxen, onthaasten, genieten

Kom weer helemaal tot jezelf

Misschien lijkt het je wel te mooi om waar te zijn: een zee van tijd helemaal alleen voor jou. Maar het is gewoon mogelijk. In een prachtige omgeving en met gelijkgestemden onbezorgd werken aan jezelf. 

Een retraite in een prachtige omgeving is een cadeau aan jezelf

Dat is niet egoïstisch, want als jij beter in je vel zit, heeft jouw omgeving daar ook baat bij. Nu heb je de kans om te leren beter om te gaan met allerlei zaken die in de weg staan van jouw persoonlijke groei en geluk.

Denk maar eens aan zaken als:

 •  Relatieproblemen;
 • Sombere gevoelens;
 • Traumatische ervaringen;
 • Een laag zelfbeeld;
 • Stress;
 • Slaapproblemen;
 • Burn-out;
 • Onrust.
[hr]

Leer jezelf te begrijpen

Met behulp van de Boeddhistische Vipassana, Mindfulness Meditatie en Mysterie Painting, leer je op een andere manier naar jezelf te kijken en te luisteren. Met deze tools krijg je handvatten om persoonlijke problemen en ongemakken aan te pakken. 

[hr]

Laten we ze eens nader toelichten:

Boeddhistische Vipassana Meditatie

Vrij vertaald betekent dit inzichtmeditatie. Boeddhistische Vipassana Meditatie is een eenvoudige meditatietechniek die zijn oorsprong vindt in het zuiden van Azië. Deze manier van mediteren stelt je in staat om beter om te gaan met negatieve gevoelens en je positieve eigenschappen beter te kunnen ontwikkelen. Daardoor kom je dichter bij jezelf en kun je je eigen natuur ontdekken. Nuttige ontwikkelingen op jouw weg naar vreugde, geluk en sereniteit.

Mindfulness Meditatie

Het doel van Mindfulness Meditatie is om je te focussen op datgene dat op dit moment jouw aandacht verdient. Door de meditatie worden alle storende prikkels van buitenaf verbannen, zodat je goed kunt focussen. Deze meditatie helpt je op twee belangrijke punten. Het verminderen van stress en het vergroten van je focus. Heerlijk ontspannend.

Mystery Painting

Schilder je eigen innerlijke verhaal met Mystery Painting. Door middel van een geleide meditatie kom je in verbinding met de ademstroom door je lichaam. Van daaruit begin je met het schilderen van jouw ademlijnen. De kleurrijke schildering die dan ontstaat vertelt jouw eigen innerlijke verhaal van dat moment. Deze schildering is bovendien een waardevolle herinnering aan jouw retraite.

[hr]

Hoe ziet de retraite er uit?

De retraites die wij organiseren zijn voor groepen van 10 tot 15 personen en vinden plaats in een prachtige, rustgevende omgeving. Tijdens de retraite heerst een aangename ontspannen en vriendelijke sfeer.

Voor iedereen uit de groep geldt dat zijn of haar individuele proces centraal staat. De oefeningen die gedaan worden zijn afgestemd op het individu en alles wat zich aandient vanuit de groep. Tijdens de oefeningen heerst er een rustige, kalme en ontspannen sfeer. De oefeningen worden omlijst met passende rustgevende muziek. 

Ook het groepsproces an sich vervult een belangrijke rol tijdens de retraite. Het samenzijn met gelijkgestemden is een bijzondere ervaring die verbroederend werkt en waaruit regelmatig langdurige vriendschappen ontstaan.

[hr]

Begeleiding

Jerome Stoel (1967) geeft sinds 2003 trainingen, coaching en therapie.
Op dit moment is hij actief als Somatic Experiencing Practitioner (lichaamsgerichte traumatherapie) en mindfulness MBSR trainer. Hiernaast organiseert hij Vipassana stilte retraites lees meer

Bowinneth Phem (1974) is psycholoog. Zij werkt sinds 2010 vanuit haar Praktijk De Regenboogvlieger. Bowinneth beoefent al jaren Mystery Painting en maakt hier bij haar werk veel gebruik van lees meer

[hr]

Praktische gegevens

 • Locatie: Milonga, Le Coq Banni, Frankrijk 02140 Jeantes Frankrijk. In het Franse heuvellandschap, dichtbij de Belgische grens, ligt het gehucht Le Coq Banni. Hier vind je Milonga, een fijn huis omringd door een grote tuin, direct grenzend aan het bos.
 • Datum: 5 t/m 8 september 2019
 • Tijden: donderdagmiddag 15.00u t/m zondag na de lunch
 • Begeleiding: Bowinneth Phem en Jerome Stoel
 • Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 15 personen
 • Prijzen:
  • Deelnameprijs, € 275,- (exclusief arrangement en overnachtingen).
  • Arrangement overnachtingen incl. alle maaltijden:
   • € 280,- o.b.v. twee/driepersoonskamer,
   • € 360,- o.b.v. eenpersoonskamer,
  • Wettelijke eenmalige bijdrage: € 15,- (t.b.v. lidmaatschap stichting)

* Het minimum aantal deelnemers is 10; maximaal 15. Bij minder dan 10 deelnemers kan de retraite geannuleerd worden en zal het volledige bedrag aan je worden teruggestort.

De reis naar de locatie dien je zelf te organiseren. Mocht je geen eigen vervoer hebben of vanuit milieu-oogpunt graag carpoolen, laat het ons weten, dan kijken wij of je met iemand mee kunt rijden.

[hr]

Aanmelden

Klik op de knop om je direct aan te melden.

Routebeschrijving en andere info over de locatie:
Milonga, Le Coq Banni 02140 Jeantes Frankrijk
Website: http://www.milongafrankrijk.info

[hr]

Meer informatie of een optie nemen?

Je kunt een optieaanvraag doen via deze link. Ik laat je weten of dit mogelijk is. Tot drie weken voor de startdatum is een optie van maximaal een week mogelijk.

Neem voor meer vrijblijvende informatie contact op via onderstaand formulier. Of bel met 0341 239 018.

Wil je jouw email-adres goed controleren? Als dit niet klopt kan ik niet antwoorden.

   

  [hr]
  Scroll Up